ماریو بارگاس یوسا، نویسندهی برجستهی اهل پرو و برنده جایزه نوبل ادبیات، که به عنوان یکی از مهمترین چهرههای ادبیات آمریکای لاتین شناخته میشد، در سن ۸۹ سالگی چشم از جهان فروبست.
خانوادهی این نویسندهی پرویی-اسپانیایی که آثارش اغلب به بررسی ظلم و ستم نظامهای تمامیتخواه میپرداخت و زمانی نیز برای ریاستجمهوری کشورش نامزد شده بود، خبر درگذشت او را اعلام کردند.
آلوارو بارگاس یوسا، پسر این نویسنده، با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی X ضمن ابراز اندوه فراوان نوشت: «با نهایت تاسف اعلام میکنیم که پدرمان، ماریو بارگاس یوسا، امروز در لیما، در آرامش و در میان اعضای خانوادهاش درگذشت.»

یوسا که در سال ۱۹۳۶ در پرو متولد شد و در سال ۱۹۹۳ تابعیت اسپانیا را نیز دریافت کرد، از بازماندگان نسل طلایی غولهای ادبی آمریکای لاتین به شمار میرود؛ نسلی درخشان که چهرههای شاخصی چون گابریل گارسیا مارکز و خولیو کورتاسار را در خود جای داده بود. او در حالی به خاطر تصویرسازیهای هنرمندانه از واقعیتهای اجتماعی مورد تحسین قرار گرفته است که به دلیل دیدگاههای محافظهکارانهاش، اغلب در محافل روشنفکری آمریکای لاتین با انتقاداتی روبرو میشد.
ماریو بارگاس یوسا که در ۲۸ مارس ۱۹۳۶ دیده به جهان گشود، خالق آثار ماندگاری چون «سالهای سگی» (۱۹۶۶)، «جنگ آخرالزمان» (۱۹۸۴)، «مرگ در آند» (۱۹۹۶)، «سور بز» (۲۰۰۲) و همچنین «سردستهها»، «گفتوگو در کاتدرال»، «زندگی واقعی آلخاندرو مایتا»، «در ستایش نامادری»، «راه بهشت»، «چرا ادبیات؟» و «دوشیزه خانم تاکنا» است.
یوسا در سال ۲۰۰۸ نشان عالی هنر و ادبیات فرانسه را دریافت کرد و پیش از آن نیز جوایز معتبری چون جایزه ادبی «دن کیشوت» (۲۰۰۵)، جایزه سروانتس (۱۹۹۵)، مهمترین جایزه ادبی نویسندگان اسپانیولیزبان، و جایزه صلح آلمان (۱۹۹۶) را از آن خود کرده بود. او سرانجام در هفتم اکتبر ۲۰۱۰، پس از حدود ۲۰ سال نامزدی برای این جایزه پرافتخار، موفق به دریافت جایزه نوبل ادبیات شد.
اخبار دقیق و به روز در مجله خبری سرزمین