رئیس کانون سردفتران و دفتریاران کشور از پیوستن ۱۱۴ هزار و ۷۵۷ مشاور املاک به سامانه کاتب خبر داد.
علی خندانی در تشریح این موضوع گفت: تا کنون این تعداد مشاور املاک به سامانه کاتب متصل شدهاند و مشاوران املاک موفق به تنظیم ۴۴۵ هزار و ۵۹ پیشنویس قرارداد شدهاند. از این تعداد پیشنویس، ۳۱ هزار و ۲۷۶ مورد تایید نهایی شده و به دفاتر اسناد رسمی جهت ثبت ارسال شده است.
وی افزود: تعداد کل قراردادهای تنظیمی که خارج از چارچوب قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول تنظیم شده، بالغ بر یک میلیون فقره بوده است و از این میان، ۳۶۳ هزار و ۲۰۰ قرارداد نهایی شده است.

خندانی با اشاره به اجرایی شدن قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول از سال گذشته، یادآور شد: اقدامات موثری در راستای اجرای این قانون صورت گرفته و جلسات شورای راهبری اجرای این قانون به طور هفتگی در معاونت اول قوه قضاییه برگزار میشود تا نقاط ضعف احتمالی قانون شناسایی و رفع گردد و دستگاههای مرتبط نیز در این زمینه فعال هستند.
رئیس کانون سردفتران و دفتریاران بر ضرورت تبیین قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول از طریق رسانهها برای عموم مردم تاکید کرد تا شهروندان از اقدامات قانونی لازم برای جلوگیری از تنظیم اسناد عادی مطلع شوند. وی افزود: متاسفانه حجم قابل توجهی از پروندههای موجود در دستگاه قضایی مربوط به اختلافات ملکی است که باید با اجرای کامل این قانون کاهش یابد. بسیاری از موارد کوهخواری، زمینخواری و تصرف منابع دولتی و حاکمیتی ناشی از نبود سند رسمی و شفافیت در معاملات است.
خندانی با ابراز رضایت از روند کنونی اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، گفت: اتصال حدود ۱۱۵ هزار مشاور املاک به سامانه کاتب نشاندهنده پیشرفت در این زمینه است.
وی در خصوص قانون تسهیل صدور مجوزهای کسبوکار نیز اظهار داشت: کانون سردفتران مخالف ایجاد دفترخانه جدید نیست، اما معتقد است که نیازسنجی منطقهای در این زمینه باید با جدیت بیشتری مورد توجه قرار گیرد.
خندانی در پایان با اشاره به در حال اصلاح بودن قانون تسهیل صدور مجوزهای کسبوکار، گفت: قرار است مجلس، دولت و دستاندرکاران در قوه قضاییه با همکاری یکدیگر نسبت به اصلاح این قانون و رفع نقاط ضعف موجود اقدام نمایند.
اخبار دقیق و به روز در مجله خبری سرزمین