• دی ۱۲, ۱۴۰۳ ۴:۴۵ ب.ظ

    پایگاه خبری سرزمین

    اخبار روز از بهترین منابع

    معاون وزیر ارتباطات: برای رفع فیلتر با واتساپ و گوگل‌پلی مذاکره‌ای نداشتیم

    Byسردبیر

    دی ۸, ۱۴۰۳

    “`html

    رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در مصاحبه‌ای تلویزیونی، ضمن تأکید بر اهمیت نظر کاربران در فضای مجازی برای حکمرانی صحیح، به چالش‌های ناشی از عدم توجه به این موضوع اشاره کرد. وی اظهار داشت که بی‌توجهی به نظرات کاربران منجر به نارضایتی همه ذی‌نفعان، از جمله اختلال در دسترسی کاربران به اینترنت و شکست در اجرای صحیح سیاست‌های حکمرانی می‌شود.

    به گفته وی، افزایش استفاده از فیلترشکن‌ها، نشان از تغییر رویکرد جامعه دارد. پیش‌تر، استفاده از VPN توسط فرزندان نگرانی والدین را برمی‌انگیخت، اما امروزه، والدین از فرزندان خود درخواست به‌روزرسانی فیلترشکن می‌کنند. این نشان می‌دهد که نوجوانان به راحتی به محتوای نامناسب دسترسی دارند، در حالی که قوانین بین‌المللی بر محدودیت دسترسی کودکان و نوجوانان به اینترنت تاکید دارند. این وضعیت، چالش جدی در حوزه حکمرانی فضای مجازی ایجاد کرده است و نیازمند راهکارهای پیچیده و چندوجهی است و نمی‌توان با راه‌حل‌های ساده به آن پاسخ داد، به‌ویژه با توجه به اینکه بیش از 80 درصد کاربران از فیلترشکن استفاده می‌کنند.

    در خصوص مذاکره با پلتفرم‌های بین‌المللی، وی اعلام کرد که در گذشته مذاکراتی صورت گرفته است، اما به دلیل مسدود شدن برخی پلتفرم‌ها، به‌ویژه پلتفرم‌های آمریکایی، در حال حاضر امکان مذاکره وجود ندارد. البته با سایر پلتفرم‌ها، بسته به سیاست‌ها و قوانین آنها، امکان مذاکره وجود دارد. اما در مورد پلتفرم‌هایی که اخیراً بازگشایی شده‌اند، چنین مذاکراتی انجام نشده است.

    بر اساس آمار رسمی و پژوهش‌های معتبر، بیش از 80 درصد کاربران از فیلترشکن استفاده می‌کنند. این امر علاوه بر دسترسی پلتفرم‌ها به اطلاعات کاربران، دسترسی جدیدی را از طریق فیلترشکن‌ها ایجاد کرده است که مشخص نیست چه اشخاص یا گروه‌هایی با چه اهدافی این ابزار را در اختیار کاربران قرار می‌دهند. این مسئله، آسیب‌پذیری کاربران را در برابر حملات سایبری افزایش داده است، چنانچه شرکت ارتباطات زیرساخت اخیرا وب‌سایتی را برای نمایش میزان حملات سایبری داخلی و خارجی راه‌اندازی کرده است.

    وی در پایان با رد هم‌ارزی حکمرانی با فیلترینگ، به پیامدهای منفی گسترش استفاده از فیلترشکن‌ها اشاره کرد. فیلترشکن‌ها باعث افزایش حملات سایبری شده و حدود 30 درصد از درخواست‌های کاربران ایرانی که نه تحریم هستند و نه فیلتر، با مشکل مواجه می‌شود، زیرا سرویس‌دهندگان این آی‌پی‌ها را به عنوان آی‌پی‌های مهاجم شناسایی می‌کنند. بنابراین، حکمرانی فضای مجازی نیازمند رویکردی جامع و فراتر از فیلترینگ است.


    پایگاه خبری سرزمین

    “`

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *