## احیای جاده ها و هوای پاک با افزایش اسقاط خودروهای فرسوده
امسال شاهد جهش قابل توجهی در نرخ اسقاط خودروهای فرسوده در کشور هستیم. براساس گزارشات، در چهار ماهه اول سال، بیش از ۱۲۰ هزار خودرو برای اسقاط ثبت نام شده اند. این رقم نسبت به سال گذشته که فقط ۷۲ هزار خودرو اسقاط شده بود، افزایش چشمگیری را نشان میدهد.
با توجه به برنامه هفتم توسعه که هدف آن اسقاط سالانه ۵۰۰ هزار دستگاه خودروی فرسوده است، پیشبینی میشود که با ادامه روند فعلی، این هدف تا پایان سال ۱۴۰۴ محقق شود.
یکی از دلایل اصلی این افزایش، اجرای طرحهای مختلف اسقاط خودرو از جمله طرح جایگزینی خودروسازان و پرداخت ۴۰ درصد ارزش لاشه خودرو به مالکان است. علاوه بر این، آگاهی عمومی نسبت به تاثیر مثبت اسقاط خودروهای فرسوده بر کاهش آلودگی هوا، بهبود ایمنی جادهها و بهینه سازی منابع انرژی نیز در افزایش نرخ اسقاط نقش بسزایی دارد.
![اسقاط خودروهای فرسوده](https://rooz-online.ir/wp-content/uploads/2024/08/۱۲۰-هزار-خودروی-فرسوده-اسقاط-شد.jpg)
علاوه بر خودروهای سواری، اسقاط موتورسیکلتهای فرسوده نیز در دستور کار قرار دارد، هرچند که پیشرفت در این زمینه نسبت به خودروهای سواری کندتر بوده است.
اسقاط خودروهای فرسوده، گامی مهم در جهت بهبود وضعیت محیط زیست و کاهش آلودگی هوا در کشور است. این امر میتواند به کاهش ترافیک، بهبود وضعیت حمل و نقل عمومی و ایجاد یک زندگی سالمتر برای شهروندان منجر شود.