## رقابت نفسگیر در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا: آیندهای نامعلوم
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در آستانهی برگزاری قرار دارد و نظرسنجیها به شدت در حال بررسی و تحلیل نتایج هستند. آخرین نظرسنجیها نشان میدهند که رقابت بین دو نامزد اصلی، “کامالا هریس” از حزب دموکرات و “دونالد ترامپ” از حزب جمهوریخواه، بسیار نزدیک و پر از هیجان است. هر دو نامزد، با کسب نزدیک به نیمی از آرا، رقابت تنگاتنگی را رقم زدهاند.
بر اساس گزارش شبکه خبری “انبیسی نیوز”، “مسئلهی سقط جنین” به عنوان نقطه قوت “کامالا هریس” و “تجربه ریاست جمهوری و مدیریت اقتصاد آمریکا” به عنوان نقطه قوت “دونالد ترامپ” شناخته شده است. به نظر میرسد که جامعهی آمریکا regardless of the outcome of the election, به شدت دو قطبی شده و اختلافات عمیق بین دو جناح سیاسی باقی خواهد ماند.
از مهمترین فاکتورهای تعیینکنندهی نتیجه انتخابات آمریکا، تاثیر ایالتهای کلیدی و “کالج الکترال” است. هرچند در سطح ملی “هریس” و “ترامپ” رقابت بسیار نزدیکی دارند، اما در نهایت این ایالتها هستند که با توجه به “کالج الکترال” پیروز نهایی را انتخاب میکنند.
“کالج الکترال” سیستمی است که براساس آن رایدهندگان هر ایالت، “الکتر” هایی را انتخاب میکنند که در نهایت رئیسجمهور منتخب را انتخاب میکنند. امریکا دارای 50 ایالت است که هرکدام دارای تعداد مشخصی “رای الکترال” هستند. ایالت کالیفرنیا با 54 رای الکترال بیشترین رای را دارد و ایالتهایی مثل “داکوتای شمالی”، “داکوتای جنوبی”، “آلاسکا” و “دلاور” هر کدام با 3 رای الکترال کمترین رای را دارند.
بر اساس گزارش “انبیسی نیوز”، سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به ایالتهای کلیدی موسوم به “ایالتهای میدان نبرد” بستگی خواهد داشت.
در این انتخابات، جامعهی آمریکا به دو دسته تقسیم شده است. “هریس” با اختلاف 16% از آرا، حمایت 57% از زنان آمریکایی را به دست آورده است. در مقابل، “ترامپ” با اختلاف 18%، حمایت 58% از مردان آمریکایی را به خود اختصاص داده است.
“هریس” در حوزههای “حقوق مدنی” و “سقط جنین” با اختلاف 20% از “ترامپ” پیشی گرفته است. با این حال، “ترامپ” در حوزههای “اقتصاد” و “مدیریت تورم” با اختلاف 10 تا 12% از رقیب خود جلوتر است.
“ترامپ” در “کنترل مرزها و مدیریت مهاجرین غیرقانونی” نیز با اختلاف 25% از “هریس” حمایت بیشتری دارد. با وجود موضوعات مختلفی که دو نامزد را به شدت به هم نزدیک کرده است، رایدهندگان آمریکایی در پاسخ به سوالی درباره اینکه کدام نامزد “نماینده بهتری برای تغییر است”، “هریس” و “ترامپ” را در سطحی برابر قرار دادهاند.
“جو بایدن” رئیس جمهور آمریکا، با وجود کنارهگیری از رقابتهای ریاست جمهوری در ماه ژوئیه، با عملکرد خود محبوبیت دموکراتها را کاهش داده است. 58% از آمریکاییها از عملکرد “بایدن” راضی نیستند. نگرانی از تکرار “دولت دوم بایدن” در صورت پیروزی “هریس”، به بهبودی جایگاه “ترامپ” انجامیده است.
تاکنون، نیمی از شهروندان آمریکایی در “رأیگیری زودهنگام” شرکت کردهاند. نتایج رأیگیری زودهنگام از پیشتازی هفت درصدی “هریس” حکایت میکند. با این حال، “انبیسی نیوز” تاکید میکند که با توجه به ادامه یافتن بازه زمانی “رأیگیری زودهنگام” و روز رأیگیری نهایی، پیشبینی نتیجه انتخابات ناممکن است.
“انبیسی نیوز” در پایان تحلیل خود مجددا تأکید میکند که صرف نظر از نتیجه انتخابات، 60% از آمریکاییها از شرایط راضی نیستند و به باور آنها، این کشور متفرق باقی خواهد ماند.