دونالد ترامپ در اظهاراتی جنجالی و در جریان یک نشست خبری، به اظهارات مبهمی در مورد آیندهی منطقه و سیاست خارجی آمریکا پرداخت. وی که اخیرا با نخست وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، گفتگوی تلفنی داشته است، از رایزنی در مورد تحولات پیش رو خبر داد و تاکید کرد که تا تاریخ بیستم ژانویه منتظر خواهد ماند و در صورت عدم آزادی گروگانها، واکنش قاطعی نشان خواهد داد.
ترامپ ضمن اشاره به نقش پومپئو در این زمینه، گفتگوی خود با نتانیاهو را بیشتر جنبهی ارزیابی و جمع بندی مسائل دانست. اظهارات وی شامل مواردی در مورد ایران، اوکراین، سوریه و غزه بود که برخی از آنها به شرح زیر است:
* تلاش برای آزادی زندانیان غزه و پایان جنگ در این منطقه.
* تعهد به پایان دادن به تمامی جنگها در اولین روز ریاست جمهوری (اگر مجدداً انتخاب شود).
* درخواست از روسیه برای خاتمه دادن به عملیات نظامی در اوکراین و تلاش برای صلح.
* اشاره به حضور نظامیان آمریکایی در سوریه و ابهام در مورد آیندهی حضور آنها.
* پیشبینی پیروزی نظامی ترکیه در سوریه با هزینه کم.
* خودداری از پاسخ صریح به پرسش خبرنگاران در مورد احتمال حمله به ایران یا حمایت از حملهی اسرائیل به ایران با جملهی “چرا باید به شما بگویم؟”
* اعلام پیشرفت در حل مناقشه اوکراین.
* تکذیب دعوت زلنسکی به مراسم تحلیف.
این اظهارات با واکنشهای مختلفی در عرصهی بین المللی مواجه شده است. برخی کارشناسان این اظهارات را نمایش قدرت و برخی دیگر آن را اقدامی پوپولیستی برای جذب مخاطب تفسیر کردهاند. ابهام در موضع ترامپ در مورد ایران موجب نگرانی برخی از کشورها شده و مسائل مربوط به اوکراین و سوریه نیز موضوعات پیچیدهای را در سیاست بین الملل ایجاد کرده است.