کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در بررسیهای اخیر خود به این نتیجه رسیده است که دستگاههای اجرایی کشور در اجرای قانون هوای پاک کوتاهی قابل توجهی داشتهاند. بر اساس گزارشهای ارائه شده، ۱۱ دستگاه از ۲۳ دستگاه مسئول در این زمینه عملکرد ضعیفی داشتهاند.
یکی از مهمترین دلایل آلودگی هوا، مصرف بیرویه مازوت است. به طوری که در شش ماهه نخست سال جاری، میزان مصرف مازوت برابر با کل مصرف این سوخت در سال گذشته بوده است. این امر نشان میدهد که دستگاههای اجرایی به تعهدات خود در زمینه کاهش آلودگی هوا عمل نکردهاند.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس، خانم سمیه رفیعی، با بیان اینکه مجلس به عنوان ناظر بر اجرای قوانین، موضوع ترک فعل دستگاههای اجرایی در اجرای قانون هوای پاک را پیگیری خواهد کرد، بر عزم جدی مجلس برای برخورد با متخلفان تأکید کرد. وی همچنین اعلام کرد که مجلس در راستای احقاق حقوق شهروندان و دستیابی به هوای پاک، با قاطعیت عمل خواهد کرد.
وضعیت آلودگی هوا در کشور بسیار نگرانکننده است. ارقام ارائه شده توسط وزارت بهداشت در مورد تلفات ناشی از آلودگی هوا، تنها مربوط به ذرات معلق است و در صورت در نظر گرفتن سایر آلایندهها، این اعداد بسیار بیشتر خواهد بود. این امر نشان میدهد که آلودگی هوا تهدیدی جدی برای سلامت مردم است و نیازمند اقدامات فوری و جدی از سوی دستگاههای اجرایی و مسئولین است.
در مجموع، میتوان گفت که اجرای قانون هوای پاک با چالشهای جدی مواجه است و دستگاههای اجرایی کشور در این زمینه عملکرد مناسبی نداشتهاند. مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده مردم، با جدیت پیگیر اجرای این قانون است و امید میرود با برخورد قاطع با متخلفان، شاهد بهبود کیفیت هوای کشور باشیم.