## بحران در بیهوشی: صندلیهای خالی و زنگ خطر برای آینده
سازمان نظام پزشکی با نگرانی عمیق از کمبود متخصص بیهوشی در کشور، به صدای زنگ خطر در این حوزه گوش میدهد. رئیس کل سازمان نظام پزشکی، دکتر محمد رئیسزاده، در افتتاحیه شانزدهمین کنگره بین المللی آنستزیولوژی، مراقبت های ویژه و درد، به این معضل جدّی اشاره کرد.
وی با ابراز نگرانی از عدم رغبت جوانان به ادامه تحصیل در رشتههای تخصصی، به سیاستهای اشتباه گذشته در افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی بدون در نظر گرفتن واقعیتهای موجود اعتراض کرد.
رئیسزاده با اشاره به افزایش ناچیز تعرفههای پزشکی در سالهای اخیر، این وضعیت را یکی از علل اصلی این بحران دانست. به گفته وی، میزان افزایش تعرفه پزشکی در سالهای اخیر، تنها یک سوم حقوق کارمندی و یک چهارم دستمزد کارگری بوده است.
این وضعیت، هیچ انگیزهای برای ورود پزشکان به رشتههای تخصصی، بهویژه بیهوشی، ایجاد نکرده و به خالی ماندن صندلیهای دستیاری در این رشته منجر شده است.
همچنین، رئیس نظام پزشکی به مهاجرت متخصصان از کشور نیز اشاره کرد. وی گفت از ۳۸۵ ظرفیت رزیدنتی، تنها کمتر از ۱۰۰ نفر پر شده و امسال تنها ۷۰ نفر فارغالتحصیل شدهاند.
وی با اعلام خروج ۸۵۰ هیئت علمی علوم پزشکی در سال گذشته، این امر را نشان دهنده عدم توجه سیاست گذاران به نظرات کارشناسی وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی و انجمنهای پزشکی دانست.
رئیسزاده در بخش دیگری از سخنان خود به نقش حیاتی رشته بیهوشی در پزشکی اشاره کرد. وی گفت: بخش اعظم موفقیت جراحان در اتاق عمل مرهون عملکرد متخصصان بیهوشی با تجربه و کارآمد است. همچنین وی به تاثیرگذاری فناوریهای نوین، مانند هوش مصنوعی، در ارتقا و توانمندسازی رشته بیهوشی اشاره کرد.
شانزدهمین کنگره بین المللی آنستزیولوژی، مراقبت های ویژه و درد از چهارشنبه ۱۶ آبان ماه در تالار ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی تهران آغاز شده و تا روز جمعه ۱۸ آبان ادامه خواهد داشت.