در طول کمپین آگاهیرسانی “تغذیهی سالم، خانوادهی شاد” که از ۱۷ تا ۳۰ آذر برگزار شد، دکتر رشیدی، متخصص تغذیه، به بررسی نقش و میزان مصرف روغن حیوانی در رژیم غذایی پرداخت. وی با تاکید بر اهمیت انتخاب درست روغنها، به جنبههای مختلف این نوع روغن اشاره کرد. این روغن که از منابع حیوانی تهیه میشود، برخلاف تصور برخی، دارای زنجیره اسیدهای چرب کوتاهتر از بسیاری از روغنهای گیاهی است و به همین دلیل همواره جزو روغنهای مضر طبقهبندی نمیشود.
مصرف این روغن برای افراد زیر ۴۰ سال، مشروط به پرهیز از زیادهروی، محدودیتی ندارد. اما برای افراد مسنتر از ۴۰ سال، به ویژه کسانی که بیماریهای قلبی عروقی دارند، مصرف آن باید با احتیاط و به مقدار کم انجام پذیرد. با وجود اینکه کلسترول موجود در روغن حیوانی، منشا حیوانی داشته و به عنوان کلسترول مضر شناخته نمیشود، مصرف بیش از حد آن توصیه نمیگردد.
دکتر رشیدی، ضمن مناسب دانستن روغن حیوانی برای پخت و پز، استفاده از آن در حرارتهای بالا و سرخ کردن را بهشدت منع کرد. وی همچنین در مورد جایگزینی چربی گوسفند (دنبه) با دیگر روغنها هشدار داد و تاکید کرد که استفاده از آن برای سرخ کردن در دمای بالا، کاملا نامناسب است. گرچه مصرف چربی گوسفند همراه با گوشت مشکلی ندارد، اما مصرف جداگانه و بیش از حد دنبه، مخصوصا در سنین بالا، میتواند عوارض جدی از جمله مشکلات قلبی عروقی را به همراه داشته باشد. به طور خلاصه، رعایت تعادل در مصرف هر نوع چربی، برای سلامت بسیار ضروری است.