• آذر ۱۴, ۱۴۰۳ ۷:۰۲ ب.ظ

    پایگاه خبری سرزمین

    اخبار روز از بهترین منابع

    مصرف گاز ایران در محدوده قرمز

    Byسردبیر

    آذر ۱۱, ۱۴۰۳

    هشدار جدی درباره مصرف بالای گاز طبیعی در ایران

    کاهش شدید دما در روزهای اخیر و پیش‌بینی تداوم آن توسط سازمان هواشناسی، زنگ خطر مصرف بی‌رویه گاز را به صدا درآورده است. افزایش چشمگیر تقاضا برای گاز در بخش‌های مسکونی، تجاری و صنعتی، مصرف را به مرز ۶۰۰ میلیون متر مکعب در هفته رسانده است. این در حالیست که افزایش تولید روزانه نفت خام به میزان ۶۰ هزار بشکه در طول صد روز گذشته، نشان از تلاش دولت برای افزایش تولید گاز دارد. با این حال، افزایش تولید گاز به میزان تقریبی ۳۰ میلیون متر مکعب در روز، هنوز نتوانسته است به طور کامل اختلال در تعادل گاز را برطرف کند. در برخی روزها، این افزایش حتی به ۴۰ میلیون متر مکعب نیز رسیده است.

    با ادامه روند کاهش دما در هفته آینده، پیش‌بینی می‌شود مصرف گاز به ۵۰۰ میلیون متر مکعب برسد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۵۰ میلیون متر مکعب افزایش یافته است. این افزایش به ویژه در مناطق شمالی، شمال شرقی و مرکزی کشور که با بارش برف و باران مواجه هستند، قابل توجه است. انتظار می‌رود با افت دمای هوا تا ۸ درجه سانتیگراد تا پایان هفته، مصرف گاز به ۶۰۰ میلیون متر مکعب افزایش یابد. مصرف روزانه گاز در بخش‌های خانگی، تجاری و صنعتی به بیش از ۸۵ میلیون متر مکعب رسیده است. با توجه به سهم بیش از ۶۰ درصدی این بخش‌ها در مصرف کل، مدیریت بهینه مصرف انرژی ضروری به نظر می‌رسد. استفاده از وسایل گرمایشی کم‌مصرف، تنظیم دمای مناسب (۱۸ تا ۲۱ درجه سانتیگراد) و جلوگیری از اتلاف انرژی می‌تواند در پایدار سازی جریان گاز کمک شایانی کند. کاهش حتی یک درجه دمای منزل می‌تواند حدود ۶ درصد در مصرف گاز صرفه‌جویی کند و گاز بیشتری را برای صنایع و پتروشیمی‌ها تأمین نماید و به بهبود کیفیت هوا نیز کمک نماید.

    مدیریت صحیح مصرف، کلید حل بحران گاز در فصل زمستان است. افزایش ۲۵ میلیون متر مکعب در مصرف گاز (معادل تولید یک فاز عسلویه) با کاهش یک درجه دمای هوا نشان از اهمیت این موضوع دارد. تأمین گاز بخش‌های مسکونی و تجاری، اولویت اصلی وزارت نفت است. از شهروندان درخواست می‌شود با صرفه‌جویی در مصرف گاز، در رفع کمبود گاز همکاری کنند. کاهش حتی یک درجه دمای سیستم‌های گرمایشی، می‌تواند بسیار مؤثر باشد. سامانه درخواست فرآورده (سدف) برای توزیع گاز مایع بدون محدودیت فعال است. نظارت بر مصرف گاز شدت یافته و مصرف‌کنندگان پر حجم با افزایش هزینه در قبوض گاز مواجه خواهند شد. این افزایش قیمت تنها برای دو پله آخر مصرف (مصرف‌کنندگان پر حجم) اعمال می‌شود.

    همکاری مجلس و دولت برای حل مشکلات مردم در حال انجام است و پاسخگویی دولت به نیازهای مردم، به ارائه خدمات بهتر منجر خواهد شد. در حال حاضر، میزان سوخت تحویلی به نیروگاه‌ها افزایش یافته و کمبود سوخت نیروگاه‌ها تا حدودی بهبود یافته است. تحویل گازوئیل به حدود ۵۰ میلیون لیتر در روز و تحویل گاز به بیش از ۱۸۰ میلیون متر مکعب در روز رسیده است. افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی ارسال نفت گاز به نیروگاه‌ها در ۲۵ روز اول آبان ماه گزارش شده است. تولید گاز خام نیز تا ۳۰ میلیون متر مکعب افزایش یافته است. با وجود محدودیت‌های لجستیکی، ذخایر سوخت نیروگاهی همچنان پایین‌تر از سال گذشته است. بهبود وضعیت سوخت نیروگاه‌ها، منجر به پایان خاموشی‌های پاییزی شده است.

    مجله خبری سرزمین

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *